Page 1 of 1

Eden WT500/800 into DNS410

Posted: Mon Jul 16, 2018 11:16 pm
by RipVanDan
We played at an outdoor gig a couple of weeks ago and I found this video on the SnoTown Brewery Facebook page. Had a rather unusual thing happen. First I drove most of the way to the gig before I remembered I had pulled my custom speaker cord (12Ga. banana plug to speakon cord) and power cord at home. So I had to turn around and get. By the time I arrived back at the gig location, everything was set up on stage and although they left a spot for me, they didn't leave a spot for my amp.

The stage was only raised about a foot above the patio, so I put my amp about 18" behind the stage in the parking lot area. The shelf port of my DNS410 was pointing under the stage and the bottom row of 10" speakers was just above the floor of the stage. I normally run the master on my 800-watt amp at 9:30 indoors because 10:00 is just too loud and pushes people out the door.

I thought I would go ahead and try this "off the stage, behind the stage" set-up up to 10:30 to see how that went. End of the first son the owner asked us to turn the guitars and keys up and the bass down. So I dropped down to 10:00 o'clock. After that song he asked me to turn down some more and lo and behold, I turned it back down to 9:30. After the next couple of songs he came by and said the mix was perfect. You can see my amp behind the stage as the owner walks around taking this video.

This video starts when we are in the lead's part of Cream's "Sunshine of your Love". So at this point I have the master on my Eden at 10 o'clock. I think it is normally pretty tough for an iPhone to pick up the bass very well, but there's no mistaking it here. And yes, I do play a G in one spot where I should be playing a D, but I recover quickly and hey, I was singing too. So cut me a little slack.

I'm really surprised the bass was so prominent at this setting. On the stage it sounded right. When I turned it down to 9:30, I didn't hear it nearly as well. But, as you can see, the bass was very prominent in this video.

https://www.facebook.com/SnoTownBrewery ... 547354401/

Hey Armin, any simple way to post a video from Facebook instead of using the link? The "youtube" tags didn't work for it.

Re: Eden WT500/800 into DNS410

Posted: Wed Jul 18, 2018 4:31 am
by Bassmann1968
Hi Dan,
Great job!
The bass sits perfectly fine in the mix!
Rock on!
PS: I will check what options we got for video

Re: Eden WT500/800 into DNS410

Posted: Fri Aug 24, 2018 11:31 pm
by jmcgliss
Sounds great, Dan! Solid performance and great tone.

Re: Eden WT500/800 into DNS410

Posted: Fri Aug 24, 2018 11:37 pm
by TobiasMan
Hmmm. . . no sound on the video here. Don't know, I seem to be missing sound on a number of YouTube vids, but not all. Are some using a different sound encoding?

Re: Eden WT500/800 into DNS410

Posted: Mon Aug 27, 2018 3:01 pm
by RipVanDan
Thanks Jeff! :happy-smileygiantred:

Re: Eden WT500/800 into DNS410

Posted: Tue Nov 13, 2018 9:43 am
by Searls
I actually enjoyed the video that much more because the bass was so prominent. I guess that's just a personal preference though. haha

Re: Eden WT500/800 into DNS410

Posted: Tue Nov 13, 2018 3:08 pm
by RipVanDan
Yeah Searls, I don't think you're the only one around here who likes the bass to be at least a little prominent. :DD

Re: Eden WT500/800 into DNS410

Posted: Mon Nov 26, 2018 4:48 am
by Bassmann1968
:DD